joi, 31 iulie 2008

Izvorul tămăduitor Nicolina







Acest sfârşit de săptămână marchează un eveniment important pentru cetăţenii cartierului Nicolina. Chiar dacă nu a fost realizată din bani europeni, apa proaspătă a ,,Izvorului Nicolina” curge din belşug croindu-şi albia pe strada Bradului, spre desfătarea copiilor şi a mulţimii adunate.
Sâmbătă 26 iulie la ora 0 am apelat serviciile RAJAC, informându-i de binecuvântarea ce o aduce noul izvor în aceste zile toride. A răspuns o doamnă, puţin iritată cred de îndrăzneala mea de a deranja la această oră târzie: ,,Da. Bine. Mulţumim.” Şi noi mulţumim! Cine va plăti pierderile? Tot cetăţeanul derutat şi pasiv?
Văzând că nu vine nimeni şi trecuseră deja mai multe ore, m-am gândit să înregistrez câteva secvenţe în care se pot observa data şi ora. Aşteptarea a fost lungă… Abia pe la orele 14-15 au venit câţiva muncitori.
Mai bine de o jumătate de zi, Strada Bradului a fost ,,Locul unde nu s-a întâmplat nimic”. Oamenii treceau senini, cei de la RAJAC visau frumos… doar izvorul curgea netulburat. Se pare că avem nu unul, ci mai multe locuri sadoveniene unde nu se întâmplă ceva.




Cristian Bodnărescu

Niciun comentariu:

Goticul în lupta cu demonul

Reporterul Ș tefan Ostafi intră în dialog cu poetul Cristian Bodnărescu, spre a merge pe urmele curentului got , de-a lungul istoriei. Vă in...