sâmbătă, 20 septembrie 2008

Rubrica Eroii rock-ului


La IRIS publicul a rămas şi lumea de lângă el s-a schimbat

Cel de-al XVIII-lea album IRIS poartă semnătura ,,Cei ce vor fi”. Ca şi la aniversarea trecută, ,,IRIS 25”, concertul ,,IRIS 30” a fost susţinut pe aeroportul Băneasa, la finele anului 2007. Zeci de mii de fani au participat de această dată pentru audiţia unui concert de rock clasic. Preşedintele României, Traian Băsescu, a premiat membrii trupei cu prilejul acestui eveniment prin decoraţia ,,Meritul Cultural în Grad de Cavaler’’.
Începutul lunii septembrie 2008 marchează aniversarea a 31 ani de la naşterea formaţiei IRIS.


Cristian Bodnărescu: La mulţi ani Cristi! Cum se desfăşoară evenimentele pentru tine la 28 ani de IRIS? Ce planuri ai?
Cristian Minculescu: Să trăieşti! Domnule Cristian Bodnărescu, în primul rand doresc a-mi exprima bucuria de a te avea nu doar ca prieten, ci şi partener în 2008. Mă simt onorat că după aproape un deceniu apar din nou în rubrica ta, ,,Eroii Rock-ului!". Mă simt excelent. Vă invit pe toţi alături de IRIS cel puţin 20 de ani de acum înainte. Voi fi alături de voi. Hai să zicem măcar 10 ani!

Cristian Bodnărescu: Care a fost data ce a marcat intrarea ta în componenţa IRIS?
Cristian Minculescu: 9 ianuarie 1980. A fost un cadou de ziua mea.

Cristian Bodnărescu: Care a fost prima impresie?
Cristian Minculescu: Speram şi s-a întâmplat să rămân.

Cristian Bodnărescu: Care au fost cele mai plăcute momente ale tale petrecute în sânul formaţiei IRIS?
Cristian Minculescu: Aniversările au fost cele mai plăcute momente ale formaţiei d.p.d.v. afectiv-emoţional. Aniversările au fost la: 15, 20, 25 şi 30 de ani. Acum aşteptăm aniversarea de 35 de ani, pentru 2012, să vedem cum va fi. Oricum, noi suntem optimişti.

Cristian Bodnărescu: S-a schimbat ceva la IRIS?
Cristian Minculescu: Nu s-a schimbat nimic în mişcarea IRIS; publicul a rămas şi lumea de lângă public s-a schimbat.

Cristian Bodnărescu: În ce formaţii ai mai cântat? Dacă n-ai fi la IRIS, în care formaţe ţi-ai dori să fii solist vocal?
Cristian Minculescu: Am mai cântat în formaţiile: ,,Voltaj”, ,,Totuşi” şi ,,Monstru Sexual”. Dacă n-aş fi la IRIS mi-aş dori să cant în cadrul formaţiei Monstru Sexual (fosta Harap Alb).

Cristian Bodnărescu: Care sunt formaţiile tale de suflet?
Cristian Minculescu: Led Zeppelin, Whitesnake, Deep Purple, Aerosmith, Free, Bad Company.

Cristian Bodnărescu: Ce faci cu viaţa ta personală?
Cristian Minculescu: Desigur că ea pare diferită de ceea ce este cu adevărat, dar nu este aşa. Viaţa mea personală este văzută în mod diferit dinafară, dar nu are nimic ieşit din comun.

Cristian Bodnărescu: Ce le transimiţi cititorilor rubricii ,,Eroii Rock-ului?"
Cristian Minculescu: Noroc în dragoste!


Cristian Bodnărescu




2 comentarii:

Anonim spunea...

Cristian, iti doresc ca in rubrica ta ,,Eroii rockului,, in viitor sa apara mai multe interviuri cu reprezentantii a celor mai renumite trupe rock din lume. Esti intr-adevar un bun jurnalist.

D_D spunea...

pacat ca in tara asta muzica nu e apreciata la adevarata ei valoare...Melodiile Iris: adevarate momente divine...trimise unui popor care parca s-a uitat pe sine. Acesti artisti ne arata ca inca nu-i totul pierdut. O adevarata valoare a muzicii romanesti!.. RESPECT!

Goticul în lupta cu demonul

Reporterul Ș tefan Ostafi intră în dialog cu poetul Cristian Bodnărescu, spre a merge pe urmele curentului got , de-a lungul istoriei. Vă in...