vineri, 31 iulie 2009

Cel mai lung poem romantic

(T. L.)


Un tanar poet iesean, Cristian Bodnarescu, a doborat recordul mondial la... poem, compunand cel mai lung poem romantic din literatura universala.
Recordul il “bate” pe cel detinut pana de curand de un poem vechi de 126 de ani, tot romanesc: “Luceafarul” lui Eminescu, omologat la inceputul lui 2009 de World Record Academy, Miami, drept cel mai lung poem, cu 91 de strofe si 364 de versuri.
Poemul “Demonita” reprezinta, pe langa recordul mondial al poeziei romantice, “o lucrare artistica originala, o penetrare in lumea spiritelor demonice, o tentativa de plecare intru aflarea unui adevar. In poem se observa influenta romantismului, insa Fantasticul domina perpetuu”, dupa cum constata Teo-Teodor Marsalcovschi, profesor universitar din Republica Moldova.
Poemul lui Bodnarescu, de 109 catrene, va aparea in volum, la inceputul lunii octombrie, la editura Renaissance din Bucuresti. Sorin Alexandru Sontea, editorul volumului in care va aparea poemul ieseanului, a declarat ca ideea de a dobori recordul mondial ii apartine chiar tanarului poet. Acum, mai trebuie adaugate unele detalii pentru forma finala a poemului si traducerea in limba engleza, pentru a putea fi omologat de World Record Academy. Directorul editurii Renaissance ne-a mai declarat ca autorul, un tanar jurnalist iesean cu studii de filosofie, este la prima aparitie in sfera literaturii.

Sursa: Cronica Română

Niciun comentariu:

Goticul în lupta cu demonul

Reporterul Ș tefan Ostafi intră în dialog cu poetul Cristian Bodnărescu, spre a merge pe urmele curentului got , de-a lungul istoriei. Vă in...