duminică, 26 iulie 2009

Un roman a doborat recordul mondial la cel mai lung poem

Poetul iesean Cristian Bodnarescu a compus cel mai lung poem romantic din literatura universala. „Recordul vine, in ordine cronologica, sa-l „bata” pe cel detinut pana de curand de Mihai Eminescu prin poemul Luceafarul, omologat la inceputul lui 2009 de cea mai prestigioasa organizatie de recunoastere a recordurilor mondiale, World Record Academy, Miami”, a declarat Sorin Alexandru Sontea, editorul volumului in care va aparea poemul ieseanului.


Sontea spune ca ideea de a dobori recordul mondial ii apartine tanarului poet care si-a propus sa creeze un poem suficient de lung ca sa doboare recordul mondial. Acum mai trebuie adaugate unele detalii pentru forma finala a poemului si a traducerii in limba engleza pentru a putea fi omologat de World Record Academy.


Poemul se numeste Demonita si va aparea la inceputul lunii octombrie, la Editura Renaissance din Bucuresti.


Gabriela Dragota
Sursa: City NEWS

Un comentariu:

Anonim spunea...

In aceste clipe ma cuprinde mandria de a fi roman. Traiasca Romania! Preamarire pentru Cristian Bodnarescu si toti temerarii tarii!

Goticul în lupta cu demonul

Reporterul Ș tefan Ostafi intră în dialog cu poetul Cristian Bodnărescu, spre a merge pe urmele curentului got , de-a lungul istoriei. Vă in...