joi, 30 iulie 2009

Un ieşean a scris cel mai lung poem din lume



Articol semnat de Valentina Adam

Ieşeanul Cristian Bodnărescu a scris un poem de dragoste cu 11 strofe mai lung decât “Luceafărul” lui Mihai Eminescu şi vrea să intre în Cartea Recordurilor.

“Demoniţa”. Aşa se numeşte poezia de dragoste, scrisă de Cristian Bodnărescu. O poveste despre o iubire imposibilă dintre un tânăr şi o femeie-demon. “Eroina îl caută pe tânărul de care s-a îndrăgostit şi vine din alte dimensiuni, pentru a-i lua sufletul, doar astfel putând exista împreună”, îşi descrie Cristian poemul. Tânărul mai spune că nu şi-a propus să scrie o poezie mai lungă decât “Luceafărul” lui Mihai Eminescu, dar aşa s-a întâmplat.



E cu 11 strofe mai lung decât «Luceafărul»

“Demoniţa” are cu 11 strofe mai mult decât celebra poezie şi, din acest motiv, Cristian a trimis poemul la Cartea Recordurilor. “Aşteptăm ca recordul lui să fie omologat, apoi vom lansa un volum”, a spus Sorin Alexandru Şontea, preşedintele Editurii Renaissance din Bucureşti.


Sursa: Libertatea

Niciun comentariu:

Goticul în lupta cu demonul

Reporterul Ș tefan Ostafi intră în dialog cu poetul Cristian Bodnărescu, spre a merge pe urmele curentului got , de-a lungul istoriei. Vă in...